Transtrend is gespecialiseerd in actief vermogensbeheerder middels het ontwerpen en implementeren van systematische beleggingsstrategieën. Deze beleggingsstrategieën worden geleid door de sporen die worden nagelaten door mensen die achter ideeën aan hollen. Dat zijn de prijzen die zij neerzetten in de markt. De oorsprong van Transtrend ligt in 1987.          

Wij beleggen actief en systematisch 

Publicatie: Trendvolgen - regenjas of kapstok?

Transtrend is een vooraanstaande speler op het gebied van systematisch vermogensbeheer, gespecialiseerd in trendvolgen. Onze manier van handelen is het resultaat van meer dan 30 jaar aan ervaring in kwantitatief marktonderzoek en vermogensbeheer voor onze klanten. Van actief met de markten mee bewegen.

De doelstelling van ons handelsprogramma is het genereren van een aantrekkelijk rendement met een lage correlatie met traditionele beleggingscategorieën. Het is gericht op het behalen van absolute rendementen en volgt geen index of benchmark. Ons programma handelt wereldwijd in futures, forwards en swap markten op uiteenlopende onderliggende waarden, en is ontworpen om te participeren in de onderliggende trends die deze markten doen bewegen.

Wij zijn vindingrijke bèta’s die cijfers interpreteren, ideeën uitprogrammeren en aldus complexe problemen oplossen. In onze boeiende wereld is de praktijk vaak weerbarstiger dan de theorie. We vinden het leuk om te puzzelen op het hoogste niveau, steeds betere methodes en modellen te ontwikkelen. Wij zijn in sport en spel creatieve, maar veilig spelende strategen.

Mogelijkheden voor studenten, afgestudeerden en professionals

Wij zijn altijd op zoek naar vindingrijke mensen om ons team te versterken. Ben jij zo’n creatieve geest, een vrije denker, bereid buiten gebaande paden te treden en bepakt met voldoende kwantitatieve kennis?

Dan komen wij graag met jou in contact. Stuur een e-mail met je CV en motivatiebrief in PDF-formaat naar vacatures@transtrend.com of bel ons op 010 - 453 65 00.

Transtrend movie: Lines & Circles

sep 28, 2022
Fulltime
Transtrend B.V. Rotterdam, Nederland
Binnen ons ervaren Investor Relations team vorm je de brug tussen ons handelsprogramma en onze (potentiële) klanten. Je wordt medeverantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met investeerders, waaronder enkele van ’s werelds grootste pensioenfondsen, staatsfondsen, universiteitsfondsen en family offices. De benodigde deskundigheid omtrent de filosofie en de werking van ons handelsprogramma verkrijg je in nauwe samenwerking met de diverse R&D teams die het handelsprogramma implementeren en continu verder ontwikkelen. Daarnaast word je medeverantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe investeerders. Je brengt samen met je collega’s nieuwe kansen in kaart, introduceert Transtrend bij potentiële investeerders, voorziet ze van benodigde informatie en uitleg, onderhoudt relaties met distributeurs, en draagt proactief bij aan het verbeteren van ons marketingmateriaal. In onze klantbenadering staan ‘explaining instead of convincing’,...