Transtrend is gespecialiseerd in actief vermogensbeheerder middels het ontwerpen en implementeren van systematische beleggingsstrategieën. Deze beleggingsstrategieën worden geleid door de sporen die worden nagelaten door mensen die achter ideeën aan hollen. Dat zijn de prijzen die zij neerzetten in de markt. De oorsprong van Transtrend ligt in 1987.          

Wij beleggen actief en systematisch 

Publicatie: Trendvolgen - regenjas of kapstok?

Transtrend is een vooraanstaande speler op het gebied van systematisch vermogensbeheer, gespecialiseerd in trendvolgen. Onze manier van handelen is het resultaat van meer dan 30 jaar aan ervaring in kwantitatief marktonderzoek en vermogensbeheer voor onze klanten. Van actief met de markten mee bewegen.

De doelstelling van ons handelsprogramma is het genereren van een aantrekkelijk rendement met een lage correlatie met traditionele beleggingscategorieën. Het is gericht op het behalen van absolute rendementen en volgt geen index of benchmark. Ons programma handelt wereldwijd in futures, forwards en swap markten op uiteenlopende onderliggende waarden, en is ontworpen om te participeren in de onderliggende trends die deze markten doen bewegen.

Wij zijn vindingrijke bèta’s die cijfers interpreteren, ideeën uitprogrammeren en aldus complexe problemen oplossen. In onze boeiende wereld is de praktijk vaak weerbarstiger dan de theorie. We vinden het leuk om te puzzelen op het hoogste niveau, steeds betere methodes en modellen te ontwikkelen. Wij zijn in sport en spel creatieve, maar veilig spelende strategen.

Mogelijkheden voor studenten, afgestudeerden en professionals

Wij zijn altijd op zoek naar vindingrijke mensen om ons team te versterken. Ben jij zo’n creatieve geest, een vrije denker, bereid buiten gebaande paden te treden en bepakt met voldoende kwantitatieve kennis?

Dan komen wij graag met jou in contact. Stuur een e-mail met je CV en motivatiebrief in PDF-formaat naar vacatures@transtrend.com of bel ons op 010 - 453 65 00.

Transtrend movie: Lines & Circles

Transtrend B.V. Rotterdam
sep 03, 2021
Fulltime
Transtrend Met meer dan 5 miljard US dollar belegd in termijnmarkten behoort Transtrend tot de wereldtop van vermogensbeheerders in de categorie “managed futures” (ook wel CTA’s genoemd). Deze positie is bereikt door het meer dan 30 jaar consequent toepassen van een in eigen beheer ontwikkelde systematische beleggings¬strategie. Transtrend richt zich exclusief op het genereren van aantrekkelijke absolute rendementen met een lage correlatie met traditionele beleggingscategorieën. Transtrend werkt voor toonaangevende institutionele beleggers en vermogende particulieren wereldwijd. Werken bij Transtrend  Binnen het nauw op elkaar ingespeelde team van 70 professionals streef je met focus, lange termijngerichtheid en oog voor kwaliteit naar het beste resultaat voor de klanten. Je komt in aanraking met complexe materie en vernieuwende inzichten. Bij Transtrend draait het om “learning by doing”, het in twijfel trekken van...