Triple A - Risk Finance

Out of the box actuaries and risk professionals

Wie is Triple A – Risk Finance

Triple A - Risk Finance is een onafhankelijk en innovatief adviesbureau, opgericht in 2006 door experts op het gebied van actuariaat en risicomanagement. Triple A is een bedrijf met een platte structuur en enthousiaste jonge professionals. Mede door de korte lijnen met het management is er volop ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Dit geeft onze werknemers de kans om buiten de gebaande paden te gaan en de vaak kwantitatief uitdagende opdrachten met een creatieve benadering op te lossen.

Triple A – Risk Finance benadert de markt vanuit twee business lines: insurance en pensions. Business line insurance adviseert met name grote levensverzekeraars en heeft daarnaast gespecialiseerde teams voor opdrachten op het gebied van schade en zorg.  De klanten van business line pensions bestaan uit pensioenfondsen, werkgevers en pensioenuitvoerders.

Voorbeelden van werkzaamheden zijn onder andere:

  •          Ontwikkeling van actuariële projectiemodellen
  •          Uitvoering van risico analyses
  •          Waardering van pensioencontracten
  •          Advisering over nieuwe pensioenregelingen
  •          Asset liability management

Hierbij is altijd ons doel onze expertise zoveel mogelijk over te brengen aan de klant, zodat een klant na afloop van een project op eigen kracht verder kan.

Triple A - Risk Finance heeft hoog opgeleide professionals in dienst waaronder econometristen, gekwalificeerde actuarissen, wiskundigen, (operationeel) risicomanagers en beleggingsanalisten. Wij leveren oplossingen op projectbasis en advies op maat, waarbij de organisatie en haar dienstverlening gekenmerkt wordt door:

  •          Hands-on mentaliteit: hoogwaardige dienstverlening met een praktische insteek
  •          Kennisdeling: het overdragen van onze kennis en ervaring
  •          Samenwerking: intensieve ondersteuning bij complexe problematiek
  •          Ontwikkeling: focus op nieuwe wet en regelgeving en toekomstige ontwikkelingen
  •          Toewijding: maatwerk en flexibele inzet teneinde een optimaal resultaat te bereiken

Wil je meer over Triple A – Risk Finance weten, bezoek dan ook onze website http://www.aaa-riskfinance.nl voor meer informatie of neem contact met ons op.

mei 21, 2024
Internship
Triple A - Risk Finance Amsterdam, Nederland
Ben jij op zoek naar een stageplaats waar je goed wordt begeleid en veel leert? Zodat je een eerste basis kunt leggen voor een loopbaan in een van de vakgebieden waar Triple A in gespecialiseerd is. Laat weten wat je ambities zijn en ga voor een waardevolle stage bij Triple A. Voor een unieke werk- en leerervaring en een indrukwekkende vermelding op je cv.   De functie Bij onze business lines Pensions, Insurance, Actuarial Technology en Banking is altijd plaats voor serieuze studenten die stage willen lopen in deze vakgebieden. Onder professionele begeleiding draai je mee in een team van professionals. Je krijgt de kans om met jouw scriptie bij te dragen aan oplossingen voor  toonaangevende opdrachtgevers, zoals pensioenfondsen, verzekeraars, banken.   Je profiel Je zit in de laatste fase van je opleiding Econometrie, Actuariaat of Wiskunde. Je bent analytisch, adviesvaardig, resultaatgericht, innovatief en ondernemend en hebt een...
Actuarial Sciences Insurance Banking
mei 17, 2024
Fulltime
Triple A - Risk Finance Hybrid
Als Banking Consultant bij Triple A – Risk Finance werk je voor klein- en grootbanken en branches van buitenlandse banken om oplossingen te ontwikkelen die hen helpen hun financiële prestaties te verbeteren en risico’s te beheren. Je houdt je o.a. bezig met het bepalen van de kredietvoorzieningen waarbij je banken adviseert over de juiste methodologie, de risk drivers die het model voeden en de metrics waarbij de opties gescoord worden.   Je functie Je start in een groeiend jong en ambitieus team van risk consultants. Je werkzaamheden richten zich op de implementatie van Financial Risk Management binnen de bancaire sector, dit houdt in dat je hands-on bezig bent met de modellen en cijfers die cruciaal zijn voor het opereren van een bank. Je werkt aan één of meerdere klantopdrachten en je werkzaamheden verschillen per opdracht maar kunnen onder andere bestaan uit: Ontwikkeling van krediet- en marktrisico modellen; Valideren...
Consulting Banking