Ortec Finance

Working at Ortec Finance

Working at Ortec Finance means working somewhere else. It means working in a world where colleagues meet, gather knowledge and where likeminded peers are always willing to help each other. Where the organizational culture is friendly, flat and non-political.

Working at Ortec Finance also means working in a continuously innovating world where science, academics and mathematics dominate, since models are key in helping Ortec Finance’ clients with complex financial decisions. Because that’s what we love: giving our clients the best advice possible. Where the daily job is very in-dept, based on evidence and relevant for society. It means a job that matters. Where the learning curve is steep; we learn something new every single day. And we need to, because continuously innovation is key. Especially in a fin tech world. We don’t necessarily follow all conventions. Because yes, we are a bit rebellious too.

Are you our next colleague, who loves to conquer the world as a true fintech champion?

 

Wie zijn wij?

Ortec Finance is een groeiende organisatie met circa 250 medewerkers en sinds 1981 actief in de financiële wereld als een onafhankelijke specialist in het meten en managen van risico en rendement. Ortec Finance biedt een combinatie van software oplossingen en professionele consultancy aan: de kernkwaliteit en kracht van het bedrijf ligt in deze unieke combinatie van het bouwen van hoogwaardige softwaremodellen en het aanbieden van hoogwaardig advies. Hierbij staat innovatie continue voorop.

Onze klanten zijn onder andere pensioenfondsen, verzekeraars, vermogensbeheerders, maar ook financieel planners, woningcorporaties en gemeenten. Onze klanten bevinden zich met toenemende mate in het buitenland.

Ortec Finance opereert in Nederland vanuit Amsterdam en Rotterdam en heeft daarnaast buitenlandse vestigingen in United Kingdom, Zwitserland, Canada en Hong Kong.

 

Tijdens je studie

Ortec Finance heeft altijd een groot aantal studenten in dienst. Sommigen onder hen schrijven een afstudeerscriptie bij ons terwijl anderen enkele dagen per week bij ons werkzaam zijn als student assistent.  Studenten brengen vaak  nieuwe inzichten met zich mee en hebben een andere kijk op het vakgebied. Wij zijn geïnteresseerd om van jouw ideeën en suggesties te leren!

Als student assistent bij Ortec Finance krijg je de kans om jouw kennis in de praktijk toe te passen. Wij zorgen er voor dat je niet meteen in het diepe wordt gegooid. Je kunt rekenen op de steun en het advies van je collega’s, die allen experts zijn op het gebied van complexe optimaliseringsvraagstukken in een variëteit van financiële sectoren. Stuk voor stuk zeer gekwalificeerde mensen die zich vaak ooit zelf in jouw positie hebben bevonden en die jou nu kunnen helpen de volgende stap te zetten.
Wij hebben interesse in studenten die een studie volgen richting een van de volgende disciplines en met een sterke interesse in de financiële wereld:

  • Econometrie
  • Natuurkunde
  • Informatica
  • Wiskunde

Er zijn verder tal van mogelijkheden als je een studie volgt in een andere, relevante technische discipline, zolang je maar een sterke interesse hebt in IT of wiskunde. Actuele vacatures voor student assistenten publiceren wij op onze website onder het level ‘Students’.

Studenten die graag een Masterscriptie bij Ortec Finance willen schrijven, bieden wij de keuze uit verschillende scriptieonderwerpen. Je kunt je afstudeerstage ook combineren met een parttime baan als student assistent, zodat je kennis kunt maken met het werken bij Ortec Finance. De actuele scriptieonderwerpen vind je eveneens op onze website.

 

Na je studie

Uiteraard hebben we ook vele mogelijkheden om na je studie een uitdagende start met goede arbeidsvoorwaarden te maken als bijvoorbeeld Consultant of Software Developer! 
Als starter volg je gedurende je eerste periode van je carrière bij Ortec Finance een opleidingstraject bestaande uit diverse inhoudelijke- en vaardigheidstrainingen. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen die bijdragen aan je ontwikkeling op persoonlijk en inhoudelijk vlak. 
Bij Ortec Finance heb je de mogelijkheid om IT, methodiek en kennis van de financiële wereld in je werk te combineren. Naast het werken binnen een uitdagende en inspirerende werkomgeving binnen een groeiende organisatie, bieden we ook goede doorgroeimogelijkheden in verschillende richtingen en een groep enthousiaste en gezellige collega’s! 
Tot slot biedt Ortec Finance je ook steeds meer internationale mogelijkheden, doordat steeds meer klanten van Ortec Finance in het buitenland gevestigd zijn. Mooie kansen voor jong talent.

 

Contact

Indien je geïnteresseerd bent in welke mogelijkheden Ortec Finance jou te bieden heeft tijdens of na je studie, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 010 – 700 -50 00 of per e-mail HR@ortec-finance.com 

Op onze website vind je alle actuele vacatures en scriptieonderwerpen. Spreekt een vacature of afstudeeronderwerp je aan, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren via de sollicitatie button. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

We hopen je snel te ontmoeten

nov 07, 2022
Internship
Ortec Finance Rotterdam, Nederland
For this position, we only accept Dutch-speaking candidates. Software developer junior Ben je (bijna) afgestudeerd of heb je al wat werkervaring als software developer? En neem je graag verantwoordelijkheid om goed onderhoudbare software te bouwen!? Dan zoeken we jou! Onze afdeling Real Estate Management is namelijk op zoek naar een gemotiveerde software developer. Wat bieden we jou? Wordt een huurwoning gerenoveerd, verkocht of opnieuw verhuurd? Moet ik nieuwe woningen bouwen of juist de bestaande woningen verduurzamen. Een alsmaar groeiend aantal van inmiddels ruim 85 woningcorporaties beslist dat op basis van analyses gemaakt met onzed vastgoedsturingsapplicatie. Wij bieden jou een baan waarin je als software developer er iedere dag voor zorgt dat onze klanten steeds betere analyses maken en betere beslissingen kunnen nemen. Je gaat deel uitmaken van één van onze engineering teams. Dit is een enthousiast en jong...
nov 07, 2022
Fulltime
Ortec Finance Remote
Ben jij (bijna) afgestudeerd en wil je jouw carrière een kickstart geven in de rol van consultant op het scheidsvlak van vastgoedwaardering en softwareontwikkeling? Ben jij een analytische kei met affiniteit voor financiële onderwerpen en heb je interesse in de vastgoedmarkt? Lees dan snel verder! Wat bieden wij jou? Als Consultant binnen de afdeling Real Estate Valuation van Ortec Finance werk je binnen een jong en enthousiast team van consultants. Je adviseert klanten in het gebruik van onze geavanceerde taxatiesoftware. Je kraakt je hersenen op inhoudelijke en technische vraagstukken; zo kan het zijn dat je de ene dag klanten live op locatie helpt met hun werkzaamheden in onze waarderingsapplicatie en dat je de volgende dag vanuit huis of het eigen kantoor ons model verder optimaliseert voor jouw klant. Of je denkt samen met collega consultants en softwareontwikkelaars na over manieren waarop we onze waarderings-applicatie kunnen doorontwikkelen. Je krijgt...