Gibbs

Over Gibbs

Gibbs adviseert en begeleidt organisaties in het optimaal benutten van informatie over klanten en processen. We analyseren deze informatie met behulp van econometrische modellen. Onze modellen worden ingezet voor het optimaliseren van marketingstrategieën, het doen van prognoses en het vinden van kostenbesparingen. 

Creatief en inhoudelijk

De typische Gibbs-opdracht bevindt zich op onontgonnen terrein. Ieder project is uniek. We hebben geen kant en klare oplossingen op de plank liggen, maar we leven ons in in de uitdaging waar een bedrijf mee worstelt en komen in een creatief proces tot de best passende oplossing. Daarbij maken we gebruik van moderne econometrische technieken.

Onze projecten

We doen projecten in uiteenlopende sectoren, van telecom tot goede doelen en van uitgeverijen tot online, voor opdrachtgevers als KPN, Nimag, bol.com en de Persgroep.

Inzicht in beslissers

Veel projecten die op ons pad komen, zijn te herleiden naar het goed kunnen verklaren en voorspellen van menselijke beslissingen. Of dit nu gaat om beslissingen van consumenten, of om beslissers binnen de organisaties zelf. Die kennis benutten we zo goed mogelijk, zodat we vragen voor onze opdrachtgevers kunnen beantwoorden als: wat zijn de effecten van veranderingen in mijn productportefeuille en prijsbeleid? Wat zal mijn afzet de komende kwartalen zijn, gegeven de concurrentiedynamiek binnen mijn markt, de economische situatie, en seizoensinvloeden? Hoe besluit ik voor iedere bezoeker van mijn website afzonderlijk welke marketinguitingen het beste aansluiten bij zijn of haar voorkeuren?

Werken in een jong en hecht team

Werken bij een jong bedrijf betekent dat je al snel verantwoordelijkheid krijgt. Je doet mee in het gehele proces van brainstorming tot aan de eindpresentatie en implementatie.