Gibbs

Over Gibbs

Gibbs adviseert en begeleidt organisaties in het optimaal benutten van informatie over klanten en processen. We analyseren deze informatie met behulp van econometrische modellen. Onze modellen worden ingezet voor het optimaliseren van marketingstrategieën, het doen van prognoses en het vinden van kostenbesparingen. 

Creatief en inhoudelijk

De typische Gibbs-opdracht bevindt zich op onontgonnen terrein. Ieder project is uniek. We hebben geen kant en klare oplossingen op de plank liggen, maar we leven ons in in de uitdaging waar een bedrijf mee worstelt en komen in een creatief proces tot de best passende oplossing. Daarbij maken we gebruik van moderne econometrische technieken.

Onze projecten

We doen projecten in uiteenlopende sectoren, van telecom tot goede doelen en van uitgeverijen tot online, voor opdrachtgevers als KPN, Nimag, bol.com en de Persgroep.

Inzicht in beslissers

Veel projecten die op ons pad komen, zijn te herleiden naar het goed kunnen verklaren en voorspellen van menselijke beslissingen. Of dit nu gaat om beslissingen van consumenten, of om beslissers binnen de organisaties zelf. Die kennis benutten we zo goed mogelijk, zodat we vragen voor onze opdrachtgevers kunnen beantwoorden als: wat zijn de effecten van veranderingen in mijn productportefeuille en prijsbeleid? Wat zal mijn afzet de komende kwartalen zijn, gegeven de concurrentiedynamiek binnen mijn markt, de economische situatie, en seizoensinvloeden? Hoe besluit ik voor iedere bezoeker van mijn website afzonderlijk welke marketinguitingen het beste aansluiten bij zijn of haar voorkeuren?

Werken in een jong en hecht team

Werken bij een jong bedrijf betekent dat je al snel verantwoordelijkheid krijgt. Je doet mee in het gehele proces van brainstorming tot aan de eindpresentatie en implementatie.

nov 21, 2022
Fulltime
Gibbs Rotterdam, Nederland
Gibbs is een jong en ambitieus consultancybureau gevestigd op de Coolsingel in Rotterdam. Wij zetten methoden uit de econometrie in om marketingstrategieën te optimaliseren, prognoses te doen en kostenbesparingen te vinden. Sommigen noemen dat Big Data Analytics, anderen Customer Intelligence of Fact Based Marketing. Dit doen we voor organisaties als KPN, Marktplaats, bol.com, PostNL, Aegon, het Oogfonds en Shell. Wij willen ons team uitbreiden met een enthousiaste en creatieve junior consultant. Over de functie Als junior consultant ondersteun je de opdrachtgevers van Gibbs vanuit je kwantitatieve achtergrond op verschillende gebieden. Je werkt samen in projectteams met een (senior) consultant. De projecten van Gibbs zijn voornamelijk gerelateerd aan marketing, maar ook financiële en macro-economische vraagstukken komen voorbij. Je verdiept je in de problemen en wensen van opdrachtgevers, adviseert over mogelijke oplossingen en ondersteunt hen door het doen van...
sep 28, 2022
Fulltime
Gibbs Rotterdam, Nederland
Heb jij je de afgelopen 2-4 jaar gewerkt als data-analist? En lijkt het je leuk om je breder te ontwikkelen in een rol als consultant in een klein en hecht team? Als analytics consultant bij Gibbs werk je voor verschillende opdrachtgevers, zowel bij ons op kantoor aan de Coolsingel als op locatie. Vanuit jouw ervaring zet je de lijnen uit in een team met junior analytics consultants. Je bent een voorbeeld voor ze en je helpt ze beter te worden. Daarnaast ondersteun je de opdrachtgevers van Gibbs vanuit je kwantitatieve achtergrond op verschillende gebieden. Zelf leer jij van de samenwerking met een senior consultant juist weer hoe je op strategisch niveau meepraat met je opdrachtgevers en nieuwe kansen identificeert. Ondertussen kun je mede richting geven aan de koers van Gibbs en kun je je nog verder specialiseren door relevante modules uit ons tweejarige opleidingsprogramma te volgen en dit aan te vullen met externe cursussen. Steek je graag de handen uit de mouwen, kun...