Gibbs

Over Gibbs

Gibbs adviseert en begeleidt organisaties in het optimaal benutten van informatie over klanten en processen. We analyseren deze informatie met behulp van econometrische modellen. Onze modellen worden ingezet voor het optimaliseren van marketingstrategieën, het doen van prognoses en het vinden van kostenbesparingen. 

Creatief en inhoudelijk

De typische Gibbs-opdracht bevindt zich op onontgonnen terrein. Ieder project is uniek. We hebben geen kant en klare oplossingen op de plank liggen, maar we leven ons in in de uitdaging waar een bedrijf mee worstelt en komen in een creatief proces tot de best passende oplossing. Daarbij maken we gebruik van moderne econometrische technieken.

Onze projecten

We doen projecten in uiteenlopende sectoren, van telecom tot goede doelen en van uitgeverijen tot online, voor opdrachtgevers als KPN, Nimag, bol.com en de Persgroep.

Inzicht in beslissers

Veel projecten die op ons pad komen, zijn te herleiden naar het goed kunnen verklaren en voorspellen van menselijke beslissingen. Of dit nu gaat om beslissingen van consumenten, of om beslissers binnen de organisaties zelf. Die kennis benutten we zo goed mogelijk, zodat we vragen voor onze opdrachtgevers kunnen beantwoorden als: wat zijn de effecten van veranderingen in mijn productportefeuille en prijsbeleid? Wat zal mijn afzet de komende kwartalen zijn, gegeven de concurrentiedynamiek binnen mijn markt, de economische situatie, en seizoensinvloeden? Hoe besluit ik voor iedere bezoeker van mijn website afzonderlijk welke marketinguitingen het beste aansluiten bij zijn of haar voorkeuren?

Werken in een jong en hecht team

Werken bij een jong bedrijf betekent dat je al snel verantwoordelijkheid krijgt. Je doet mee in het gehele proces van brainstorming tot aan de eindpresentatie en implementatie.

Gibbs Rotterdam, Nederland
jun 11, 2019
Fulltime
Gibbs is een jong en ambitieus consultancybureau gevestigd op de Coolsingel in Rotterdam. Wij zetten methoden uit de econometrie in om marketingstrategieën te optimaliseren, prognoses te doen en kostenbesparingen te vinden. Sommigen noemen dat Big Data Analytics, anderen Customer Intelligence of Fact Based Marketing. Dit doen we voor organisaties als KPN, Marktplaats, bol.com, PostNL, Aegon, het Oogfonds en Shell. Wij willen ons team uitbreiden met een enthousiaste en creatieve junior consultant. Over de functie Als junior consultant ondersteun je de opdrachtgevers van Gibbs vanuit je kwantitatieve achtergrond op verschillende gebieden. Je werkt samen in projectteams met een (senior) consultant. De projecten van Gibbs zijn voornamelijk gerelateerd aan marketing, maar ook financiële en macro-economische vraagstukken komen voorbij. Je verdiept je in de problemen en wensen van opdrachtgevers, adviseert over mogelijke oplossingen en ondersteunt hen door het doen van analyses en het ontwikkelen van modellen en tools. Al doende krijg je in de loop van de jaren steeds meer verantwoordelijkheid en bouw je een expertisegebied en klantenkring op. Wij zoeken in onze kandidaten MSc econometrie, toegepaste wiskunde of een aanverwante WO-opleiding met een sterke bèta-component Affiniteit met het analyseren van data en het ontwikkelen van kwantitatieve modellen 0-2 jaar relevante werkervaring Goede communicatieve vaardigheden: je bent in staat en vindt het een uitdaging om resultaten over te brengen aan opdrachtgevers en je netwerk te onderhouden Bereid om te reizen naar opdrachtgevers in de Randstad Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift Uitstekende kennis van Excel/VBA, SQL, EViews, STATA en/of R is een pré Wij bieden Een uitdagende baan, waarbij je in teams werkt aan projecten voor verschillende grote opdrachtgevers en al snel eigen verantwoordelijkheden krijgt Werken in een jong en gezellig team Volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen, cursussen en kennissessies, zowel intern als extern Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden Een jaarlijkse bonus afhankelijk van je prestaties Een goede werksfeer waarin veel waarde wordt gehecht aan de verhouding tussen werk en privé Interesse? Stuur je CV en motivatiebrief op naar Indy Bernoster via de apply button. Schroom daarnaast niet om contact met haar op te nemen voor meer informatie over ons bedrijf of over deze vacature.