De Nederlandsche Bank

Maak het verschil in het hart van onze economie

Stage lopen of net afgestudeerd? Denk dan eens aan De Nederlandsche Bank (DNB). Bij ons werk je aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Bijvoorbeeld door toezicht te houden op financiële instellingen, zodat men veilig kan blijven lenen en sparen. En om ervoor te zorgen dat pensioenen kunnen worden uitbetaald. 

Cultuur

Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet is dat de medewerkers van DNB erg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen. 

Verschil maken

Wat je kunt en wie je bent zijn voor ons even belangrijk. Je kunt op je eigen manier het verschil maken in het hart van onze economie. Daarvoor krijg je vanaf de start veel verantwoordelijkheden en werk je op het scherp van de snede. Zo kan het zijn dat je meewerkt aan het monetaire beleid, meer leert over de werking van financiële markten én bijdraagt aan het toezicht op financiële instellingen. In een internationale context ga je direct inhoudelijk aan de slag, zodat je je razendsnel ontwikkelt. Bij ons kun je je eigen opleidingstraject uitstippelen en deelnemen aan verschillende leertrajecten van de DNB Academie en binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken. 

Interesse

Heb je affiniteit met economie en de financiële sector en ben je maatschappelijk betrokken? Studeer je bijvoorbeeld economie, econometrie, rechten, politicologie, internationale betrekkingen, (organisatie)psychologie, wiskunde of natuurkunde? Combineer je dit met inzet, creativiteit en daadkracht? Denk dan eens aan onze meewerk- en afstudeerstages, startersvacatures of ons traineeship. 

Meer informatie 

Neem voor meer informatie contact op met Robin Pape, campus recruiter via +316 5249 6333, of e-mail naar campusrecruitment@dnb.nl. Op werkenbijdnb.nl lees je meer over onze evenementen, stageplekken, het traineeship en onze vacatures. Daar kun je ook online solliciteren.

apr 04, 2022
Traineeship
De Nederlandsche Bank Amsterdam, Nederland
Werk mee aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart als trainee bij DNB. Jij hebt impact Bij DNB heeft jouw werk impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Tijdens ons traineeship krijg je de unieke kans om aan uiteenlopende vraagstukken te werken die actueel, inhoudelijk uitdagend en maatschappelijk zeer relevant zijn. In een dynamische en internationale omgeving ontwikkel je je tijdens je traineeship tot een breed inzetbare professional! Zo doe je dat als trainee bij DNB Het tweejarig programma van het DNB traineeship kent een unieke aanpak; het gaat bij DNB om de beste leerervaringen voor jou en daar passen we jouw plaatsingen op aan. Hierbij houden we rekening met je opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten. In twee jaar tijd werk je op drie verschillende afdelingen telkens voor acht maanden en steeds in een andere functie. Je leert hierdoor meerdere kerntaken van DNB kennen, zoals het toezicht op...
apr 04, 2022
Internship
De Nederlandsche Bank Amsterdam, Nederland
Zit jij in de laatste fase van je studie en heb je affiniteit met kwantitatieve materie en financiële risico’s? Wil jij in korte tijd veel leren over pensioenen, ESG beleggen en de financiële risico’s die daarmee gepaard gaan? Dan deze stage interessant voor jou! Jij hebt impact Door de lange beleggingshorizon van pensioenfondsen vormen duurzaamheidsrisico’s een niet te onderschatten risicokanaal. Om deze ESG-risico’s in kaart te brengen, hebben we bij het Expertisecentrum financiële risico’s pensioenfondsen (FRP) een dashboard ontwikkeld waarin we beleggingsdata van alle pensioenfondsen aan ESG data koppelen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de CO2 voetafdruk van beleggingsportefeuilles berekenen of het aantal bedrijven in de portefeuille dat betrokken is bij controversiële wapens bepalen. Wat ga je precies doen?  Om dit dashboard uit te breiden hebben we nu een drietal concrete...