De Nederlandsche Bank

Maak het verschil in het hart van onze economie

Stage lopen of net afgestudeerd? Denk dan eens aan De Nederlandsche Bank (DNB). Bij ons werk je aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Bijvoorbeeld door toezicht te houden op financiële instellingen, zodat men veilig kan blijven lenen en sparen. En om ervoor te zorgen dat pensioenen kunnen worden uitbetaald. 

Cultuur

Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet is dat de medewerkers van DNB erg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen. 

Verschil maken

Wat je kunt en wie je bent zijn voor ons even belangrijk. Je kunt op je eigen manier het verschil maken in het hart van onze economie. Daarvoor krijg je vanaf de start veel verantwoordelijkheden en werk je op het scherp van de snede. Zo kan het zijn dat je meewerkt aan het monetaire beleid, meer leert over de werking van financiële markten én bijdraagt aan het toezicht op financiële instellingen. In een internationale context ga je direct inhoudelijk aan de slag, zodat je je razendsnel ontwikkelt. Bij ons kun je je eigen opleidingstraject uitstippelen en deelnemen aan verschillende leertrajecten van de DNB Academie en binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken. 

Interesse

Heb je affiniteit met economie en de financiële sector en ben je maatschappelijk betrokken? Studeer je bijvoorbeeld economie, econometrie, rechten, politicologie, internationale betrekkingen, (organisatie)psychologie, wiskunde of natuurkunde? Combineer je dit met inzet, creativiteit en daadkracht? Denk dan eens aan onze meewerk- en afstudeerstages, startersvacatures of ons traineeship. 

Meer informatie 

Neem voor meer informatie contact op met Robin Pape, campus recruiter via +316 5249 6333, of e-mail naar campusrecruitment@dnb.nl. Op werkenbijdnb.nl lees je meer over onze evenementen, stageplekken, het traineeship en onze vacatures. Daar kun je ook online solliciteren.

De Nederlandsche Bank Amsterdam, Nederland
jun 02, 2020
Fulltime
Als young professional impact hebben op een gezonde en stabiele verzekeringssector als junior toezichthouder kleine verzekeraars @DNB!   Jij hebt impact DNB’s missie is financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Covid-19, consolidaties, overnames, lage rentes en InsurTech zijn kwesties waar de verzekeraars momenteel mee te maken hebben. Jij zorgt als junior toezichthouder kleine verzekeraars dat de juiste mensen met de juiste expertise zijn aangehaakt om risico’s bij de verzekeraars op te sporen en te verkleinen. Daarmee heb je directe impact op de sector! Zo doe je dat als junior toezichthouder kleine verzekeraars bij DNB Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het toezicht op een groot aantal kleine en middelgrote verzekeraars met een diversiteit aan onderwerpen en risico’s zoals datakwaliteit, operationele bedrijfsvoering en governance. Je verzamelt en analyseert informatie van de instellingen en signaleert...
De Nederlandsche Bank Amsterdam, Nederland
mei 11, 2020
Traineeship
Een vliegende start van je carrière als trainee bij DNB In twee jaar DNB breed ontdekken? En jezelf professioneel en persoonlijk ontwikkelen? Daag jezelf uit in het DNB-traineeship. Jij hebt impact Bij DNB heeft jouw werk impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Tijdens ons traineeship krijg je de unieke kans om aan uiteenlopende financieel-economische vraagstukken te werken die niet alleen actueel en inhoudelijk uitdagend zijn, maar ook maatschappelijk zeer relevant. In een dynamische, internationale omgeving ontwikkel je je tijdens je traineeship tot een breed inzetbare professional! Zo doe je dat als trainee bij DNB Het tweejarig programma van het DNB traineeship staat volledig in het teken van jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling. In twee jaar tijd werk je voor 3 verschillende divisies. Bij elke divisie werk je acht maanden, steeds in een andere functie. Je leert hierdoor meerdere kerntaken van...
De Nederlandsche Bank Amsterdam, Nederland
apr 22, 2020
Internship
Zit jij in de laatste fase van je studie en heb je affiniteit met kwantitatieve materie en financiële risico's? Wil jij in korte tijd veel leren over pensioenen, verzekeren en beleggen en de financiële risico's die daarmee gepaard gaan? Dan is het Expertisecentrum financiële risico's pensioenfondsen en verzekeraars (FRP) binnen DNB op zoek naar jou! Wat ga je precies doen DNB ontvangt een heleboel gegevens van pensioenfondsen en verzekeraars. Als stagiair help je collega's om deze te analyseren en risico's analyseren: Het uitvoeren van sector brede analyses op een specifiek risico, zoals renterisico of valutarisico. Het opbouwen van analyse tools en dashboards, ter ondersteuning van toezichthouders. Deze werkzaamheden geven je een breed beeld van het toezicht en de pensioen- en verzekeringssector en je zult zeker meer dan eens de diepte in gaan bij complexere vraagstukken. In overleg zijn de werkzaamheden aan te passen op jouw persoonlijke...