De Nederlandsche Bank

Maak het verschil in het hart van onze economie

Stage lopen of net afgestudeerd? Denk dan eens aan De Nederlandsche Bank (DNB). Bij ons werk je aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Bijvoorbeeld door toezicht te houden op financiële instellingen, zodat men veilig kan blijven lenen en sparen. En om ervoor te zorgen dat pensioenen kunnen worden uitbetaald. 

Cultuur

Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet is dat de medewerkers van DNB erg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen. 

Verschil maken

Wat je kunt en wie je bent zijn voor ons even belangrijk. Je kunt op je eigen manier het verschil maken in het hart van onze economie. Daarvoor krijg je vanaf de start veel verantwoordelijkheden en werk je op het scherp van de snede. Zo kan het zijn dat je meewerkt aan het monetaire beleid, meer leert over de werking van financiële markten én bijdraagt aan het toezicht op financiële instellingen. In een internationale context ga je direct inhoudelijk aan de slag, zodat je je razendsnel ontwikkelt. Bij ons kun je je eigen opleidingstraject uitstippelen en deelnemen aan verschillende leertrajecten van de DNB Academie en binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken. 

Interesse

Heb je affiniteit met economie en de financiële sector en ben je maatschappelijk betrokken? Studeer je bijvoorbeeld economie, econometrie, rechten, politicologie, internationale betrekkingen, (organisatie)psychologie, wiskunde of natuurkunde? Combineer je dit met inzet, creativiteit en daadkracht? Denk dan eens aan onze meewerk- en afstudeerstages, startersvacatures of ons traineeship. 

Meer informatie 

Neem voor meer informatie contact op met Robin Pape, campus recruiter via +316 5249 6333, of e-mail naar campusrecruitment@dnb.nl. Op werkenbijdnb.nl lees je meer over onze evenementen, stageplekken, het traineeship en onze vacatures. Daar kun je ook online solliciteren.

okt 24, 2023
Fulltime Traineeship
De Nederlandsche Bank Amsterdam, Nederland
Werk mee aan effectief toezicht op financiële instellingen als stagiair beleid bij DNB.  Jij hebt impact DNB’s missie is financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De impact van de oorlog in Oekraïne, volatiele inflatie en de transitie naar een nieuwe pensioenwet, het zijn allemaal uitdagingen voor de financiële sector die vragen om slagvaardig toezicht. Als stagiair beleid help je DNB om haar toezichtcapaciteit zo effectief mogelijk in te zetten. Daarmee draag je direct bij aan een stabiele en gezonde financiële sector!   Zo doe je dat als stagiair beleid bij DNB Als stagiair beleid van het Bestuursbureau Toezicht draag je bij aan de effectiviteit van DNB als toezichthouder op financiële instellingen. In ons toezicht werken we sinds 2021 met een geactualiseerd toezichtaanpak:  ATM . Onze toezichtaanpak is risico gebaseerd. Dit betekent dat we toezicht houden op...
Risk Management Data Science Banking
okt 17, 2023
Internship Thesis Internship
De Nederlandsche Bank Hybrid (Amsterdam)
Stageprogramma Economisch Beleid & Onderzoek Doe ervaring op in een unieke en onafhankelijke omgeving als stagiair bij de divisie Economisch Beleid & Onderzoek (EBO) van DNB, midden in de huidige economische en financiële actualiteit.   Jij hebt impact Dalende prijzen op de woningmarkt, hoge inflatie en enorme krapte op de arbeidsmarkt: de economie verandert in razend tempo en hier komt veel bij kijken. Als stagiair Economisch Beleid & Onderzoek bij De Nederlandsche Bank krijg je het van dichtbij mee en heb je er impact op! Wil jij aan de slag met onderwerpen als de flexibilisering van de arbeidsmarkt, het effect van klimaatverandering op de economie of welk monetair beleid passend zou zijn voor de huidige inflatiecijfers? Of wil je onderzoeken wat de bulk data van DNB allemaal inhoudt en ben je op zoek naar een plek waar je kwantitatieve vaardigheden kan toepassen op actuele kwesties?  Als stagiair Economisch Beleid &...
Banking