De Nederlandsche Bank

Maak het verschil in het hart van onze economie

Stage lopen of net afgestudeerd? Denk dan eens aan De Nederlandsche Bank (DNB). Bij ons werk je aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Bijvoorbeeld door toezicht te houden op financiële instellingen, zodat men veilig kan blijven lenen en sparen. En om ervoor te zorgen dat pensioenen kunnen worden uitbetaald. 

Cultuur

Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet is dat de medewerkers van DNB erg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen. 

Verschil maken

Wat je kunt en wie je bent zijn voor ons even belangrijk. Je kunt op je eigen manier het verschil maken in het hart van onze economie. Daarvoor krijg je vanaf de start veel verantwoordelijkheden en werk je op het scherp van de snede. Zo kan het zijn dat je meewerkt aan het monetaire beleid, meer leert over de werking van financiële markten én bijdraagt aan het toezicht op financiële instellingen. In een internationale context ga je direct inhoudelijk aan de slag, zodat je je razendsnel ontwikkelt. Bij ons kun je je eigen opleidingstraject uitstippelen en deelnemen aan verschillende leertrajecten van de DNB Academie en binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken. 

Interesse

Heb je affiniteit met economie en de financiële sector en ben je maatschappelijk betrokken? Studeer je bijvoorbeeld economie, econometrie, rechten, politicologie, internationale betrekkingen, (organisatie)psychologie, wiskunde of natuurkunde? Combineer je dit met inzet, creativiteit en daadkracht? Denk dan eens aan onze meewerk- en afstudeerstages, startersvacatures of ons traineeship. 

Meer informatie 

Neem voor meer informatie contact op met Robin Pape, campus recruiter via +316 5249 6333, of e-mail naar campusrecruitment@dnb.nl. Op werkenbijdnb.nl lees je meer over onze evenementen, stageplekken, het traineeship en onze vacatures. Daar kun je ook online solliciteren.

De Nederlandsche Bank Amsterdam, Nederland
sep 07, 2020
Traineeship
Een vliegende start van je carrière als Data & Technology trainee Facebook Werk samen met je medetrainees en vakspecialisten aan het versterken van jouw expertise op het gebied van development, data en security als Data & Technology trainee bij DNB! Jij hebt impact Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Ook heeft DNB ruim 600 ton goud in de kluis én tientallen terabytes aan data: ons nieuwe goud. Dit goud moet zorgvuldig worden gedolven en daar kom jij in beeld. In ons Data & Technology trainee programma ben je onderdeel van verschillende teams op het gebied van development, data en security. Je werkt samen met andere trainees en vakspecialisten aan verschillende innovaties en je werkt op een Agile-werkwijze. Zo doe je dat als Data & Technology trainee bij DNB Als trainee van het Data & Technology trainee programma wissel je, gedurende twee jaar, drie keer van functie en...
De Nederlandsche Bank Amsterdam, Nederland
aug 03, 2020
Internship
Draag bij aan een veilig, betrouwbaar en efficiënt betalingsverkeer als econometrie stagiair bij DNB. Jij hebt impact Contant betalen, pinnen en een elektronische overboeking is iets dat we dagelijks doen. Je staat er misschien niet bij stil, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan een veilig, betrouwbaar en efficiënt betalingsverkeer. En dat niet alleen, we werken bij DNB ook aan de toegankelijkheid en bereikbaarheid van het betalingsverkeer voor iedereen. Hier kun jij als stagiair Econometrie Betalingsverkeer een bijdrage aan leveren. Zo doe je dat als stagiair bij DNB DNB heeft de werkgroep  Toegankelijkheid en Bereikbaarheid binnen het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer  opgericht. Deze werkgroep monitort de toegankelijkheid en bereikbaarheid van het betalingsverkeer voor verschillende groepen mensen in kwetsbare posities door middel van onderzoek. De data voor dit onderzoek wordt verzameld door een onderzoeksbureau. Als...