ABF Research

ABF Research is een particulier onderzoeksbureau gevestigd in een monumentaal pand in Delft. Een kwantitatief ingesteld bureau maar met onderwerpen waarmee we midden in de maatschappij staan, zoals wonen, zorg, demografie, ruimte, economie en arbeidsmarkt. Er werken ongeveer 60 werknemers met een HBO of academische achtergrond. We doen alle soorten kwantitatief werk van het verzamelen van databronnen tot complexe econometrische modellen. Ook marktonderzoek of het maken van geo-statistische informatiesystemen behoren tot de core-business van ABF Research.

Voor kwantitatief onderzoek heb je data nodig en uiteindelijk worden de resultaten in softwareproducten gepresenteerd op internet. ABF is daarom georganiseerd in 3 takken: onderzoek, statistiek en software. In projecten waar de drie takken bij elkaar komen zijn we op ons sterkst. Maar ook veel projecten zijn combinaties van twee van de drie takken of worden door 1 tak van het bedrijf uitgevoerd. 

De missie van ABF Research is: het verbeteren van beleid en besluitvorming door een unieke combinatie van statistische informatie, rekenmodellen, prognoses, presentatiesoftware en onderzoek.