ABF Research

ABF Research is een particulier onderzoeksbureau gevestigd in een monumentaal pand in Delft. Een kwantitatief ingesteld bureau maar met onderwerpen waarmee we midden in de maatschappij staan, zoals wonen, zorg, demografie, ruimte, economie en arbeidsmarkt. Er werken ongeveer 60 werknemers met een HBO of academische achtergrond. We doen alle soorten kwantitatief werk van het verzamelen van databronnen tot complexe econometrische modellen. Ook marktonderzoek of het maken van geo-statistische informatiesystemen behoren tot de core-business van ABF Research.

Voor kwantitatief onderzoek heb je data nodig en uiteindelijk worden de resultaten in softwareproducten gepresenteerd op internet. ABF is daarom georganiseerd in 3 takken: onderzoek, statistiek en software. In projecten waar de drie takken bij elkaar komen zijn we op ons sterkst. Maar ook veel projecten zijn combinaties van twee van de drie takken of worden door 1 tak van het bedrijf uitgevoerd. 

De missie van ABF Research is: het verbeteren van beleid en besluitvorming door een unieke combinatie van statistische informatie, rekenmodellen, prognoses, presentatiesoftware en onderzoek.

ABF Research Delft, Nederland
jul 24, 2020
Fulltime
Ben jij net als wij kwantitatief ingesteld en geïnteresseerd in belangrijke maatschappelijke thema’s? Dan nodigen we je graag uit in ons monumentale pand in de binnenstad van Delft. Jouw analytische talenten zijn een welkome aanvulling op ons ambitieuze team van ruim 60 jonge en ervaren data-analisten en onderzoekers waarmee we onderwerpen aanpakken als woningtekort, kwaliteit van onderwijs en behoefte aan zorgpersoneel. Wat is ABF?  ABF Research is een onderzoeksbureau te Delft. Onze missie is het ondersteunen van beleid en besluitvorming door een unieke combinatie van kwantitatief onderzoek, dataverzameling en -analyse en presentatiesoftware. Onze klanten bestaan veel uit ministeries, brancheorganisaties en andere non-profitorganisaties. De resultaten van je inspanningen zijn gezaghebbend en doen er toe. Ze halen regelmatig het nieuws of worden besproken in de Tweede Kamer. Wat kun je doen? Bij ABF Research krijg je veel vrijheid om aan je...