Veneficus

Het team van Veneficus bestaat uit econometristen die een passie hebben voor het vak. Wij zijn specialist in het verkrijgen van intelligente inzichten uit data, waarmee bedrijven beslissingen met feiten kunnen onderbouwen. Soms word dit vertaald als toveren met getallen en dat doen wij graag!

Toch is het minder magisch dan het lijkt. Wat wij doen, is bruggen bouwen van complexe analyses naar begrijpelijke inzichten. Wij ondersteunen bedrijven bij het nemen van strategische bedrijfsbeslissingen door middel van scherpe data-analyses en econometrische modellen.

Wij richten ons voornamelijk op de volgende markten:

  • Finance & Insurance
  • Retail - online & traditioneel
  • FMCG - home & out of home
  • Maritime - services, shipping & logistics

Veneficus is in korte tijd een belangrijke speler geworden met klanten als Nationale Nederlanden, Unilever en de Port of Rotterdam. Klanten waar wij trots op zijn en die erom vragen dat wij onze kennis voortdurend up-to-date houden en uitbreiden. Wij zorgen ervoor dat we steeds op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en bedenken hierbij innovatieve oplossingen voor de markt. Wij bieden onze klanten real-time inzichten door middel van onze eigen ontwikkelde web tools.

Om deze innovaties te stimuleren hebben wij de Best Econometric Thesis Award (BETA) in het leven geroepen. Een jaarlijks terugkerende uitreiking voor de beste Bachelor en Master scriptie georganiseerd in samenwerking met FAECTOR (studievereniging voor econometrie) en het Econometrisch Instituut.

Het analyseren van data doen wij steeds meer via online tools. Niet alleen omdat we dan klanten eenvoudig online toegang kunnen geven tot de analyses die wij voor ze maken, maar bijvoorbeeld ook om genoeg power tot onze beschikking te hebben. Bovendien hoeven we een bepaalde oplossing maar één keer te bouwen en kunnen we deze voor meerdere klanten gebruiken. Bij ons werken betekent dat je hier ook zeker mee te maken krijgt.

De afgelopen jaren hebben wij een snelle groei doorgemaakt en deze zetten wij ook de komende jaren graag door. Om dit mogelijk te maken zijn wij altijd op zoek naar leergierige consultants, business developers en IT specialisten die ons enthousiaste team willen komen versterken. Ook voor werkstudenten en afstudeerstages bieden wij veel mogelijkheden. Zo hebben wij een leuke vacature voor een meewerkstage!

Bekijk eens de profielen van het Veneficus team op onze website, deze geven een goed beeld van het enthousiasme en de passie waarmee iedereen voor Veneficus werkt. Werken voor Veneficus betekent dat je met de nieuwste technieken bezig bent en deze ook leert inzetten om onze klanten betere inzichten te geven. We combineren Econometrie met moderne IT. Zo zijn we in staat onze klanten een online omgeving aan te bieden die zij te allen tijde kunnen raadplegen. Volgens ons is dit de toekomst en we werken hard om een grote speler in deze nieuwe markt te worden. Het zou leuk zijn als jij ons team komt versterken om dit doel te bereiken!

Meer informatie?

recruitment@veneficus.nl

www.veneficus.nl

mei 05, 2023
Traineeship
Veneficus Rotterdam
Een vliegende start als Data Trainee Je bent (bijna) klaar met je studie en wat nu? Je vond puzzelen met data, het uitzoeken van problemen en het bedenken van de beste oplossingen altijd interessant, maar hoe ga je de functie vinden die het beste bij je past? VF Talent Academy biedt jou als jonge high potential een springplank voor de start van je carrière. We leiden je op tot diverse data gerelateerde functies zoals Data Engineer, Data Analist, Business Intelligence Specialist en AI Engineer. Dit doen we door middel van een eenjarig traineeship, waarin de opleiding en ontwikkeling van jou als trainee centraal staat. De eerste weken gebeurt dit bij ons intern, daarna ga je aan de slag bij een van onze opdrachtgevers. Direct het diepe in dus, zodat je on the job veel kan leren en de theorie direct in de praktijk kan brengen. Een springplank voor de start van je carrière! Tijdens het interne trainingsprogramma ontdekken we samen waar jouw krachten liggen....
Data Science