Bluefield (Totta)

Over Bluefield – Totta data lab

We begonnen in 2016 als een data science start-up die gespecialiseerd is in machine learning, maar sinds september 2019 hebben we veel meer in huis. Toen werden we namelijk onderdeel van marketingbureau Bluefield, samen met Totta Research, Link Design en Immense. We gingen in één keer van 10 naar 100 collega’s. Hierdoor helpen we onze klanten nu niet alleen met data science, maar ook met marktonderzoek, design, web development en marketing.

Totta data lab in een notendop

Team data lab doet nog steeds waar ze (heel) goed in is: data science uitvoeren en hoogstaande machine learning technieken gebruiken. Hiermee helpen we klanten om het maximale uit hun data te halen, bijvoorbeeld met voorspellingen op individueel niveau. Door onze econometrische kennis doen en kunnen we van alles: fraudevoorspellingen, next best offer algoritmes, klantsegmentaties, et cetera. Met onze voorspellingen kunnen klanten effectievere beslissingen nemen die tot betere resultaten leiden.  

De (data)lat ligt hoog

We gaan altijd een stap verder dan de basistechnieken, zodat onze algoritmes goed en accuraat zijn. Bij elk project werken we intensief samen en dagen we elkaar uit om de meest effectieve oplossing te vinden voor het dataprobleem. Hierdoor weten onze klanten zeker dat het eindresultaat ook echt het beste resultaat is.

Van alle markten thuis

Onze klantenbase is erg gevarieerd: van onderwijsinstellingen tot banken en van gemeenten tot retailers. Het veelgehoorde cliché ‘geen dag is hetzelfde’ geldt dus ook bij ons. Die klantenbase is trouwens alleen maar groter en veelzijdiger geworden sinds we onderdeel zijn van Bluefield. Wij helpen klanten met data science, terwijl onze collega’s aan de slag gaan met design, onderzoek, web development en marketing.   

Samen groeien

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die een groot datahart hebben en met ons mee willen groeien. Je bent graag van begin tot eind betrokken bij projecten, toont initiatief en houdt wel van een beetje uitdaging. En: ‘you breath code and sweat data’. Klinkt dit goed? Kijk dan eens op de vacaturepagina hiernaast. Mocht er niets voor je tussen staan, dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer weten? Kijk dan op bluefield.eu of tottadatalab.nl. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met onze officemanager Tessa Snijders-Harmsen via tessa@tottadatalab.nl of via 020 514 1328.

 

 

 

dec 01, 2021
Fulltime
Bluefield (Totta) Amsterdam, Nederland
DIT GA JE DOEN Je voert zelfstandig, of met collega’s uit het analytics team, data science projecten volgens planning en binnen het gestelde project uit. In  deze rol zul je zelfstandig voorspelmodellen maken, dashboards inrichten en data analyses uitvoeren. DIT IS BELANGRIJK Het Analytics vak kent voor jou geen geheimen. Met jouw flair en klantgerichte houding zorg jij ervoor dat ons Analytics team elke dag weer het beste uit zichzelf en de klant haalt. Binnen onze hele organisatie weten ze jou te vinden voor alle uitdagingen op gebied van Analytics.  DIT HEB JE NODIG Minimaal 3 jaar ervaring Zin om aan de slag te gaan voor klanten Aantoonbare ervaring en affiniteit met klantcontact Kennis van Data Science & Machine Learning technieken Kennis van Data Engineering Kennis van programmeertalen zoals: R, Python,C++ Kennis van SQL & datawarehousing Je bent ondernemend en neemt graag initiatief Je houdt van...
dec 01, 2021
Fulltime
Bluefield (Totta) Amsterdam, Nederland
Er komt binnen Bluefield een super toffe en uitdagende student positie beschikbaar. Ben jij iemand die het leuk vindt om het werken te combineren met afstuderen? En vind jij het leuk om te werken in de marketing en media wereld? Dan is dit de perfecte positie voor jou!  Waar zijn wij naar op zoek? Wij zijn op zoek naar een masterstudent die 5 dagen per week bij ons werkzaam is. Jij gaat 2 tot 3 dagen per week als werkstudent bij ons werken. De andere 2 tot 3 dagen zul jij werken aan jouw masterscriptie. Voor deze positie zoeken wij iemand die bezig is met een master beta opleiding (econometrie, artificial intelligence, wiskunde, business analytics et cetera). Wat ga je doen? Jij gaat werken aan ons SaaS product: de Marketing Business Case. Het MBC platform zorgt ervoor dat investeringen in marketing en media optimaal gedaan worden, door directe en indirecte verbanden (attributie) te leggen tussen marketing strategie, de investering en optimale inzet...