Bluefield (Totta)

Over Bluefield – Totta data lab

We begonnen in 2016 als een data science start-up die gespecialiseerd is in machine learning, maar sinds september 2019 hebben we veel meer in huis. Toen werden we namelijk onderdeel van marketingbureau Bluefield, samen met Totta Research, Link Design en Immense. We gingen in één keer van 10 naar 100 collega’s. Hierdoor helpen we onze klanten nu niet alleen met data science, maar ook met marktonderzoek, design, web development en marketing.

Totta data lab in een notendop

Team data lab doet nog steeds waar ze (heel) goed in is: data science uitvoeren en hoogstaande machine learning technieken gebruiken. Hiermee helpen we klanten om het maximale uit hun data te halen, bijvoorbeeld met voorspellingen op individueel niveau. Door onze econometrische kennis doen en kunnen we van alles: fraudevoorspellingen, next best offer algoritmes, klantsegmentaties, et cetera. Met onze voorspellingen kunnen klanten effectievere beslissingen nemen die tot betere resultaten leiden.  

De (data)lat ligt hoog

We gaan altijd een stap verder dan de basistechnieken, zodat onze algoritmes goed en accuraat zijn. Bij elk project werken we intensief samen en dagen we elkaar uit om de meest effectieve oplossing te vinden voor het dataprobleem. Hierdoor weten onze klanten zeker dat het eindresultaat ook echt het beste resultaat is.

Van alle markten thuis

Onze klantenbase is erg gevarieerd: van onderwijsinstellingen tot banken en van gemeenten tot retailers. Het veelgehoorde cliché ‘geen dag is hetzelfde’ geldt dus ook bij ons. Die klantenbase is trouwens alleen maar groter en veelzijdiger geworden sinds we onderdeel zijn van Bluefield. Wij helpen klanten met data science, terwijl onze collega’s aan de slag gaan met design, onderzoek, web development en marketing.   

Samen groeien

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die een groot datahart hebben en met ons mee willen groeien. Je bent graag van begin tot eind betrokken bij projecten, toont initiatief en houdt wel van een beetje uitdaging. En: ‘you breath code and sweat data’. Klinkt dit goed? Kijk dan eens op de vacaturepagina hiernaast. Mocht er niets voor je tussen staan, dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer weten? Kijk dan op bluefield.eu of tottadatalab.nl. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met onze officemanager Tessa Snijders-Harmsen via tessa@tottadatalab.nl of via 020 514 1328.

 

 

 

Bluefield (Totta) Amsterdam, Nederland
jun 04, 2020
Fulltime
Als projectmanager en functioneel beheerder ben je medeverantwoordelijk voor ons benchmarksysteem: CViews. Je houdt je onder andere bezig met het inrichten, testen en bijhouden van vragenlijsten, online rapportages en dashboards. Daarnaast beantwoord je (helpdesk)vragen van gebruikers van ons benchmarksysteem. Bovendien heb je intensief contact met zowel klanten, partners als collega’s. Dit ga je doen In het begin ondersteun je vooral de andere projectmanagers bij de uitvoering van lopende projecten, maar daarna ga je snel je eigen projecten managen en functioneel beheer uitvoeren. Je ontwikkelt en beheert alle benchmarks, samen met klanten, partners en collega’s. Dit betekent dat je ook zelf indicatorensets, dashboards en rapportages bouwt in CViews. Uiteindelijk help je benchmarkgebruikers met dataverzameling- en analyse, en vertaal je de benchmarkinzichten naar concrete acties die de klant kan uitvoeren. Dit is belangrijk Je plant en...
Bluefield (Totta) Amsterdam, Nederland
jun 04, 2020
Fulltime
Als commerciële IT-lead ben je verantwoordelijk voor de groei van onze organisatie. Jij bent de Trusted Advisor op het gebied van IT en weet als geen ander wat er speelt in je vakgebied. Je vertaalt je kennis door naar commerciële initiatieven om de behoeftes van (potentiële) klanten naadloos aan te laten sluiten op ons aanbod.   Dit ga je doen Je onderhoudt bestaande relaties en je breidt je netwerk uit. Dit betekent dat je proactief klanten bezoekt, onderhandelt en contracten afsluit. Het uiteindelijke doel: de brutomarge-doelstellingen behalen en de omzet verhogen. Maar dit doe je niet alleen door op leads te focussen. Je houdt lopende projecten goed in de gaten, op zoek naar nieuwe kansen. Je doet er dus alles aan om klantwensen te koppelen aan onze (technische) oplossingen.  Dit is belangrijk Je krijgt van ons de volledige vrijheid om commerciële successen te behalen, dus ervaring is een must. Jij bepaalt je strategie, op...