Gemeente Oss

Hoe ziet onze afdeling eruit?

Je komt in een team van 28 personen. De sfeer is informeel met ruimte voor humor. Er speelt veel op de diverse onderwerpen, maar er is een grote bereidheid om samen aan de slag te gaan en buiten elkaars vakgebied te kijken. Vakspecialismes in ons team zijn milieu en duurzaamheid, openbare ruimte en mobiliteit, wonen en werken, natuur, erfgoed en economie.

Oss is in de afgelopen jaren hard gegroeid. Door herindelingen, maar ook door zelfstandige groei. Het Oss van nu is een veelzijdige en zelfverzekerde gemeente. Een middelgrote stad met bijna 100.000 inwoners, 23 kernen en een van de grootste buitengebieden van Brabant. Het is een fijne woon- en werkgemeente, met voldoende winkels en maatschappelijke voorzieningen voor onze eigen gemeente en grotere regio, en een veelzijdig (inter)nationaal bedrijfsleven. Provincie en rijk investeren op grotere schaal in Oss. Het is daarom vanzelfsprekend om meer de regionale verbindingen aan te gaan onder andere op thema’s als economische profilering, vestigingsmilieus of arbeidsmarktbeleid. Ook in bovenregionale en landelijke netwerken speelt Oss een steeds grotere rol. Oss kijkt graag verder dan haar eigen grenzen. Niet voor niets is de VNG Oss in 2017 en 2018 verkozen tot meest inspirerende Global Goals gemeente van Nederland.

Gemeente Oss Oss, Nederland
mei 15, 2020
Fulltime
De afdeling Leefomgeving, Wonen en Economie is op zoek naar een: Strategisch Adviseur Economie & Samenwerking Oss, 32-36 uur Je bent de eerste adviseur van een of meerdere collegeleden en het gehele bestuur op het gebied van economie en (boven)regionale samenwerking. Daarbij leg jij de verbinding met de economische netwerken in de stad, zoals De kracht van Oss en ondernemersverenigingen. Daarnaast behartig je de belangen van de gemeente Oss in landelijke, provinciale en regionale netwerken (bijvoorbeeld: G40, VNG, Agrifood Capital, Samenwerking NOB). Bij de uitvoering van jouw externe werkzaamheden zorg je voor een goede verbinding met de interne organisatie. Wat ga je doen? Je gaat aan slag met de grotere vraagstukken op het gebied van economie die vragen om breder te kijken dan alleen vanuit economisch oogpunt en die vragen om een helder en uitvoerbaar toekomstperspectief. Je wijst ons de goede richting en bent eindverantwoordelijke voor het...